Caroline Zorg voor Uitvaart en Toespraak

Direct hulp

In geval van een overlijden, kunt u mij dag en nacht bereiken op

053 434 46 89

Caroline Zorg voor Uitvaart en Toespraak

Wat te doen na een overlijden?

Na het overlijden van uw dierbare hoeft u niet direct te handelen. Misschien is het goed om even stil te staan bij de gebeurtenis en uw emoties. Ook is er voldoende gelegenheid om daarna familie, kennissen of andere betrokkenen van het overlijden in kennis te stellen. Bij een thuisoverlijden dient u overigens wel eerst de huisarts te
bellen voor het formeel vaststellen van het overlijden. Wanneer u eraan toe bent, neemt u contact met mij op, ook al is het midden in de nacht. Dat kan altijd, ongeacht waar u uw uitvaartverzekering heeft ondergebracht. Ik kom bij u en neem de tijd en rust om met u stil te staan bij de mogelijkheden die er zijn.

De uitvaart

Verzorging

Belangrijk is dat er niet geheimzinnig over de laatste verzorging wordt gedaan. Daarom geef ik altijd zoveel mogelijk openheid van zaken door stap voor stap uit te leggen wat, waarvoor en wanneer handelingen moeten gebeuren. Het wassen, aankleden en opbaren van uw dierbare kan thuis of elders, bijvoorbeeld in een uitvaartcentrum of verpleeghuis. We kunnen dit samen doen maar de verzorging kan ook volledig door Caroline Uitvaartzorg worden uitgevoerd. U heeft zelf de keuze in welke mate u hieraan wilt deelnemen, echter het aanwezig zijn of meehelpen bij de laatste verzorging kan in veel situaties een belangrijke bijdrage leveren aan het rouw- en verwerkingsproces.

Opbaring

Wellicht iedere dag, tot aan de dag waarop de begrafenis of crematie plaatsvindt, zult u even bij uw dierbare willen zijn. Deze laatste beelden van de overledene vormen voor de nabestaanden een belangrijke en waardevolle herinnering. Dat iemand overleden is mag gezien worden, het gaat erom dat het niet ‘onaangenaam’ is om bij de
overledene te zijn. Daarom zorg ik ervoor dat de opbaring zoveel mogelijk een ‘natuurlijke’ en herkenbare uitstraling heeft. De verschillende mogelijkheden bespreek ik met u zodat u een keuze kunt maken die bij u en uw dierbare past.

Rouwdrukwerk

Naast de traditionele rouwkaarten is er tegenwoordig meer eigentijds en persoonlijk drukwerk verkrijgbaar. Mensen blijken steeds vaker op zoek te zijn naar een persoonlijke rouwkaart, die uiting geeft aan het unieke van hun overleden dierbare. Dit kan door het uitzoeken en/of bewerken van een eigen afbeelding of foto. Caroline drukt zelf kaarten in eigen beheer en is daardoor onafhankelijk van een drukkerij. Ze stelt het rouwdrukwerk persoonlijk op, helpt u bij het samenstellen van de tekst en bij het vinden van passende woorden. Ze heeft naast een traditionele ook een eigentijdse collectie waarbij u kunt kiezen uit velerlei afbeeldingen, die op verschillende formaten en kleur kaart gedrukt kunnen worden. Niet alleen rouwkaarten, ook bidprentjes, condoleancekaarten, omslagen van uitvaartboekjes en herinneringskaartjes zijn op deze wijze heel persoonlijk te maken.

Kisten

Kist-thumbnail
Bij het regelen van de uitvaart wordt meestal een kist uitgezocht, ik laat u dan diverse voorbeelden zien. Ook kunt u zich natuurlijk van tevoren op internet oriënteren. Kisten zijn verkrijgbaar in diverse materialen en verschillende prijsklassen. Uit ervaring weet ik dat het uitzoeken van een passende kist, het zien van al die voorbeelden een naar gevoel kan geven, het is immers zo’n directe confrontatie met het onvermijdelijke, de dood. Echter mijn zienswijze is, onafhankelijk welke kist u uitzoekt, ‘Het gaat niet om de kist, het gaat om de persoon die erin ligt’.

Tarieven

Verdriet en gemis zijn niet in geld uit te drukken. Naast alle emoties en praktische zaken heeft de uitvaart ook een financiële kant. Elke keuze die u maakt, is van invloed op de uiteindelijke rekening. Het is goed om uw hart en uw portemonnee uit elkaar te houden want niet iedereen heeft voldoende gespaard of heeft een uitvaartverzekering die alle kosten dekt. Ik zorg dat u weet wat u financieel kunt verwachten. Daarom ontvangt u van mij op de eerste dag na het overlijden een begroting op basis van hetgeen met u besproken is. Voor mijn diensten bereken ik een gangbaar tarief en ik ben daarnaast onafhankelijk en vrij om voor u te regelen wat bij u past. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de € 4.500 en
€ 9.500. Ook met een klein budget kan het afscheid op een waardige persoonlijke manier worden gehouden. Ik kan u verschillende tips geven om te besparen op de kosten van een uitvaart.
Omdat iedere uitvaart uniek is bespreek ik graag met u uw wensen en geef daarna een indicatie van de kosten.

Verzekeringen

Heeft u een uitvaartverzekering? Veel mensen denken dat ze verplicht zijn om de uitvaart te laten verzorgen door deze verzekeraar. Dat is niet zo. Bij alle verzekeringen kunt u zelf uw uitvaartonderneming kiezen. Bij elke uitvaartverzekering kunt u een dan vrijkomend bedrag besteden bij de uitvaartonderneming van uw keuze. Het is wel verstandig om de hoogte van dit bedrag vooraf in de polis op te zoeken of hiernaar te
vragen bij de verzekeraar. Zo kunt u onaangename verrassingen voorkomen. Iedere polis is anders, maar uitvaartverzekeringen zijn grofweg te verdelen in naturaverzekeringen, ook wel pakketverzekeringen genoemd, en kapitaalverzekeringen. Daarnaast bestaat het uitvaartdeposito. U zet dan een eenmalige storting ‘in deposito’ bij een verzekeringsmaatschappij en betaald vooraf een bedrag zodat uw uitvaart alvast betaald is.

Uw uitvaartonderneming in Twente en de Achterhoek.

Terug naar boven