Caroline Zorg voor Uitvaart en Toespraak

Direct hulp

In geval van een overlijden, kunt u mij dag en nacht bereiken op

053 434 46 89

Caroline Zorg voor Uitvaart en Toespraak

Neem een kijkje in het gastenboek en lees hoe familie en nabestaanden Caroline’s begeleiding tijdens de uitvaart van een geliefde hebben ervaren en laat ook anderen uw reactie lezen.

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
24 berichten.
Rouwen met begrip en respect.
Nadat wij te horen hadden gekregen dat mijn broer/ oom ernstig ziek was en zijn verwachte levensduur zeer kort zou zijn, komt er veel op je af. We moesten plotseling gaan nadenken over hoe zijn uitvaart op een gepaste en respectvolle wijze zou plaatsvinden. We zochten een goede 'gids' waarmee we een persoonlijke klik zouden hebben.
Een korte google search leerde ons dat er maar twee uitvaartbegeiders overbleven die aan ons profiel voldeden.
Na het gesprek met Caroline Doornbos werd ons al snel duidelijk, dat zij onze begeleidster zou moeten worden bij het uitvaart proces.
Wij hebben de bemiddeling door Caroline als zeer professioneel en menselijk ervaren. Zij wist haarfijn de vinger op de juiste plek te leggen voor wat betreft het vertalen van onze ideeën met betrekking tot het afscheid en de uitvaart.
Zij creëerde een sfeer van intimiteit met de familie die toch al kwetsbaar was op dat moment.
Caroline het was fijn dat wij gebruik konden maken van de kennis en visie van jou als uitvaartbegeleidster. Jij hebt ons letterlijk alles uit handen genomen en daarmee de uitvaart van mijn broer/oom voortreffelijk begeleid. Met dankbaarheid kijken wij dan ook terug op een stijlvolle en respectvolle crematie.
Nogmaals heel erg bedankt.
Bedankt voor de wondermooie uitvaart van onze moeder. We hoorden van veel mensen dat de uitvaart zo liefdevol was. Zulke uitspraken blijven hangen. Die invulling hebben we aan jou te danken! Wat geweldig dat je 10 maanden na pa ook nu weer bij ons was, als grote steunpilaar bij alles.
Beste Caroline,
Dank je wel voor de prachtige uitvaart van mijn moeder. Het was een waardig afscheid. Vooral jouw tip wat betreft de zangeres was goud. Ongelofelijk mooi, kwam recht in mijn hart en zal ik nooit meer vergeten. De organisatie liep als een trein, complimenten ook voor jouw medewerkers.
Beste Carolien,

Jou warme persoonlijkheid en kennis wat zijn wij dankbaar dat jij ons hebt bijgestaan voor, tijdens en na het overlijden van mijn man, oaps en schoonvader. Nigmaals onze dank
Lieve Caroline, een terugblik op het afscheid dat wij moesten nemen van ma. En dat was het begin van onze samenwerking met jou.

Na haar overlijden door wat telefoontjes contact met jou gekregen en de afspraak gemaakt dat je langs zou komen. De helft van ons zat buiten bij het verpleeghuis te wachten, de rest boven op de kamer van Ma. Wij buitenzitters hadden het erover of we jou als uitvaartonderneemster zouden herkennen. Het merendeel van de mensen die aankwamen en naar binnen gingen was (te) oud, of te jong. Toen kwam er een niet jonge, niet oude dame die kleurig maar stijlvol gekleed was. Niet onze voorstelling van een uitvaartonderneemster. Je zou het dus wel niet zijn. In onze herinnering bij het overlijden van onze vader, 25 jaar geleden, was er contact met een meneer uitvaartondernemer, voorzien van een passend doodgraversgezicht, een dito zwart pak en een bijbehorende so(m)bere manier van spreken. Dat was een beetje ons referentiekader.
De familie die boven zat belde dat je er was. Bij ons beneden twijfel of we je gemist hadden of dat jij het toch was. Toen we boven waren werd het duidelijk: je was het! Opluchting.

Na het rondje kennismaken heb je op een snelle en prettige manier en soepel overleggend geregeld dat er een kist zou komen, zodat Ma in haar eigen huis opgebaard kon worden. Bij het begeleiden van Ma van het verpleeghuis naar haar woning bleek hoe rustig en bijna onmerkbaar je alles stuurde.
Thuis is er toen en de dagen erna veel overleg geweest. Over koeling, kaarten, bloemen, de uitvaartplechtigheid, catering en alles wat daarbij hoorde. Je deed dat alsof je een deel van de familie was, maar hield de zaken toch onmerkbaar maar stevig in handen. En je bleek gevoel voor humor te hebben en mee te kunnen doen met onze grappen.

Op de dag van de crematie werd de rouwstoet weer soepel geregeld, en onze auto’s voorzien van vlaggetjes. Prima. Ik had dat nog nooit gezien, maar het werkt goed.
Bij het wegrijden van Ma’s flat liep jij het eerste stuk voorop. Op precies de juiste manier gekleed, en in de juiste houding en pas.
Dat beeld is me bijgebleven: je liep als een trotse legeraanvoerder zelfbewust aan het hoofd van de troepen. (Wij komen uit een militair gezin, en dus is dit een compliment.) Professioneel!

En dat professionele bleek ook in de aula. Zoals je op soepele wijze alles stuurde. Tot het kritieke moment kwam dat een van de gasten in de zaal ernstig onwel werd. Veel hulp van mensen in de zaal en ondersteuning met apparatuur uit het crematorium. Snelle komst van een ambulance.
En jij bleef kalm, regelde wat, en straalde rust uit. Stelde voor dat we even naar de koffiekamer zouden gaan. Een soort koffiepauze. Dat was eigenlijk best gezellig. Toen de patiënt was weggebracht naar het ziekenhuis zijn we weer teruggegaan naar de aula en hebben de dienst vervolgd.
Na afloop geen koffie meer, maar meteen aan de borrel. Het op deze wijze aangepaste programma viel bij iedereen goed, zo goed dat van verschillende kanten gezegd werd dat je uitvaarten eigenlijk altijd met koffiepauze tussendoor en borrel na afloop zou moeten houden.

Al met al, maar dat wist je al, waren wij erg tevreden over alles wat je voor ons gedaan hebt en hoe je dat gedaan hebt. Ma zou ook tevreden geweest zijn als ze het had kunnen zien.

Bedankt Caroline, voor alles. Ook namens mijn zusje en mijn broertjes.
"Ik wil je nog graag bedanken voor de organisatie van de uitvaart van mijn moeder. Dat heb je prima gedaan. Je raakt de goede snaar bij iedereen en tegelijk blijf je professioneel en alert. Ook is er veel aandacht voor de kleinkinderen geweest. Eigenlijk ben je ook een soort houvast op zo'n dag en dat is belangrijk."
Lichtjesavond 2015
Beste Caroline, dank je wel dat jullie dit met zijn allen mogelijk hebben gemaakt voor ons. Het was hartverwarmend en ik was bij aankomst 's middags al zeer onder de indruk. Ik bracht 's middags kaarsjes naar het graf van mijn ouders toen ik weg liep waren er twee mannen druk bezig om de fakkels te plaatsen ik bedankte hen omdat ik het geweldig vond wat ze deden en ze zeiden dit doen we met alle eerbied voor jullie.
Dit raakte mij zo dat ik tranen in mijn ogen kreeg zei alleen nog bedankt en liep snel weg. Toen ik 's avonds terug kwam was het prachtig vooral de midwinter hoornblazer die je niet zag maar wel hoorde in het donker. Ik kwam bij het graf van mijn ouders en tot mijn verbazing stond er een fakkel bij hun graf op het gedeelte waar mijn ouders rusten nergens alleen bij hun.
Woorden heb ik hier niet voor maar zal dit nooit meer vergeten wat die mensen hebben gedaan .
Zonder mij te kennen hebben ze ons een nog mooiere avond gegeven dan dat het al was en uit de grond van mijn hart zeg ik dank jullie wel voor deze bijzondere avond .
Bedankt voor je goede zorgen en alle gedane moeite, al hoort het bij je werk, we hebben het enorm gewaardeerd!
Uit ervaring weet ik nu dat je heel veel warmte, liefde en zonneschijn in je hebt, de juiste ingrediënten voor je vak, bedankt!
Mede namens pa en de overige familieleden wil ik je zeer danken voor jouw liefdevolle begeleiding rondom het afscheid van onze moeder. Jij hebt het prima gedaan!

Uw uitvaartonderneming in Twente en de Achterhoek.

Terug naar boven